![]() |
W okresie jesienno-zimowym należy szczególnie zadbać o swój organizm, przede wszystkim odpowiednio się odżywiając. Śniadanie jest najcenniejszym dla naszego zdrowia posiłkiem. Produkty należy wybierać z różnorodnych grup, gdyż prawidłowo zbilansowana dieta zapewnia zdrowie.
|
SK PCK oraz SU promowały w szkole zdrowe żywienie poprzez degustację kanapek, surówek, sałatek, soków i świeżych owoców. Degustację poprzedził apel, na którym członkinie Samorządu: Klaudia, Ola i Daria zaprezentowały śniadaniowe pomysły, zwracając uwagę na to, co jeść, aby zabezpieczyć organizm przed wirusami i wzmocnić odporność. Na dużej przerwie sala świetlicy szkolnej zapełniła się po brzegi gimnazjalistami realizującymi w praktyce zasady zdrowego żywienia promowanego hasłem: PO PIERWSZE DRUGIE ŚNIADANIE!
W akcję zaangażowani byli nauczyciele, uczniowie oraz rodzice.